Nefis Bir Lezzet: Şekersiz Sodalı Kek
Diyet yapanlar veya sağlıklı beslenmeyi tercih edenler için harika bir haberimiz var! Bu tarifimizde, şeker yerine doğal tatlandırıcılar kullanarak, nefis bir kıvamda ve son derece lezzetli bir şekersiz sodalı kek hazırlayacağız. Tarifimizde kullanılan malzemeler oldukça sağlıklı ve kolay bulunabiliyor. Hazırlaması da oldukça pratik. Aileniz ve arkadaşlarınız bu kekin tadına bayılacaklar. Hem sağlıklı hem de lezzetli bir atıştırmalık arıyorsanız, tam size göre! Deneyin ve farkı görün!Malzemeler
* 10 adet hurma* 2 adet yumurta
* 100 gram oda sıcaklığında tereyağı
* 1/2 su bardağı zeytinyağı
* 1 şişe soda (tercihen sade)
* 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
* 1 çay bardağı bal (çiçek balı önerilir)
* 1 adet olgun muz
* 1 paket kabartma tozu
* 3 su bardağı tam buğday unu
* 3 yemek kaşığı keten tohumu
* 2 yemek kaşığı haşhaş
Hazırlanışı
1. Öncelikle, hurmaları bir kapta iyice ezin. Daha sonra yumurtaları, eritilmiş tereyağını, zeytinyağını, sodayı, portakal kabuğu rendesini, balı ve ezilmiş muz ile karıştırın. Bu karışıma, kabartma tozunu da ekleyip güzelce çırpın. Karışımın pürüzsüz bir kıvam alması önemlidir.2. Ayrı bir kapta, tam buğday ununu, keten tohumunu ve haşhaşı karıştırın. Daha sonra bu kuru malzemeleri ıslak malzemelerin üzerine ekleyin ve hafifçe karıştırın. Çok fazla karıştırmamaya dikkat edin, aksi takdirde kekiniz sert olabilir.
3. Hazırladığınız kek karışımını yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Pişip pişmediğini kontrol etmek için bir kürdan batırabilirsiniz. Kürdana kek yapışmıyorsa kekiniz pişmiştir.
4. Kekiniz piştikten sonra fırından çıkarıp 10 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra kalıptan çıkarıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!