Tarif Hakkında
Krema içermeyen, düşük kalorili ve sağlıklı bir cheesecake alternatifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Bu tarifle, hem lezzetli hem de fit bir tatlıya kavuşacaksınız. Hazırlaması oldukça kolay olan bu çilekli cheesecake, hem sizin hem de sevdiklerinizin damak zevkine hitap edecek. Tatlı krizlerinizi sağlıklı bir şekilde bastırmak için ideal bir seçenek. Yüksek protein içeriği sayesinde tok tutucu özelliği de bulunmaktadır. İsterseniz kahvaltılık olarak da tüketebilirsiniz. Bu tarifi denediğinizde, klasik cheesecakelerden vazgeçebilirsiniz! Malzemeleri kolayca bulabilir ve kısa sürede hazırlayabilirsiniz.Malzemeler: Kısım 1 - Kuru Taban
* 3/4 su bardağı yulaf ezmesi* 3 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
* 3 yemek kaşığı bal
Malzemeler: Kısım 2 - Cheesecake Karışımı
* 1 adet yumurta* 1 yemek kaşığı yulaf unu
* 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
* 2 yemek kaşığı labne peyniri
* 2 yemek kaşığı bal
Malzemeler: Kısım 3 - Çilekli Sos
* 5-6 adet çilek* 10-12 adet böğürtlen
* 2 yemek kaşığı bal
* 1/2 kahve fincanı su
* 1 tatlı kaşığı buğday nişastası
Hazırlanışı
1. Kuru Taban: Öncelikle yulaf ezmesini, Hindistan cevizi yağını ve balı bir kapta iyice karıştırın. Karışım homojen bir kıvam alana kadar yoğurun. Daha sonra, küçük bir kap veya kek kalıbına yayın ve buzdolabında en az 30 dakika bekletin.2. Cheesecake Karışımı: Yumurtayı, yulaf ununu, süzme yoğurdu, labne peynirini ve balı ayrı bir kapta çırpın. Pürüzsüz ve kremamsı bir karışım elde edene kadar iyice karıştırın.
3. Çilekli Sos: Çilekleri ve böğürtlenleri bir tencereye alın. Üzerine bal, su ve buğday nişastasını ekleyin. Orta ateşte sürekli karıştırarak, nişasta koyulaşana kadar pişirin. Soğuduktan sonra hazırladığınız cheesecake karışımının üzerine dökün.
4. Hazırlanan cheesecake karışımını, buzdolabında bekletilen kuru taban üzerine yayın.
5. Hazırladığınız çilekli sosu cheesecake'in üzerine dökün ve en az 2 saat buzdolabında bekletin.
6. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!