Salçasız Acuka: Lezzetli ve Kolay Bir Tarif
Kahvaltılarınıza farklı bir lezzet katacak, enfes bir acuka tarifiyle karşınızdayız. Bu tarifte salça kullanmadığımız için, malzemelerin doğal lezzetleri ön plana çıkıyor. Simit, pide veya ekmeğinize banarak keyifle tüketebileceğiniz bu acuka, yapımı da oldukça kolay. Az malzemeyle, kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu tarif, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Deneyen herkesin beğeneceği bu pratik tarif, kahvaltılara yeni bir boyut katıyor. Hazırlamak için hemen malzemeleri temin edebilirsiniz!Gerekli Malzemeler
* 2 su bardağı kuru domates* 1 kahve fincanı zeytinyağı
* 1/2 adet limon suyu
* 4 diş sarımsak
* 1 avuç ceviz içi
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
* 1 çay kaşığı kimyon
* 1 çay kaşığı kekik
* 1 çay kaşığı nane
* 1 çay kaşığı biberiye
* 2 çay kaşığı sumak
Hazırlanış Adımları
1. Kuru domatesleri öncelikle iyice yıkayın ve küçük parçalar halinde doğrayın.2. Sarımsakları da ince ince kıyın.
3. Cevizleri bıçakla veya rondodan geçirerek ufalamaya çalışın.
4. Tüm malzemeleri (kuru domates, sarımsak, ceviz, zeytinyağı, limon suyu ve baharatları) geniş bir kapta iyice karıştırın.
5. Hazırladığınız karışımı en az 1 saat buzdolabında bekletin. Bu sayede tatlar birbirine daha iyi karışacak ve daha lezzetli bir acuka elde edeceksiniz.
6. Servis etmeden önce, dilerseniz üzerine biraz daha sumak serpebilirsiniz.
7. Hazırladığınız salçasız acuka'yı ekmek, pide, simit gibi ürünlerle birlikte veya farklı mezeler ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!