Tarifin Hikayesi

Bugün sizlerle paylaşacağımız tarif, hem lezzetli hem de şifalı bir yayla çorbası. Ev yapımı yoğurt ve taze sarımsak ile zenginleştirilmiş bu çorba, özellikle soğuk günlerde içinizi ısıtacak. Tavuk suyuyla hazırlanan bu besleyici tarif, pratikliğiyle de dikkat çekiyor. Aileniz ve sevdikleriniz için gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bu yayla çorbası, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Hazırlanışı oldukça kolay ve malzemeleri her mutfakta bulunabilen ürünlerden oluşuyor. Siz de bu enfes lezzeti deneyin ve bize geri dönüşlerinizi bekliyoruz!

Malzemeler

Bu enfes tavuk sulu yayla çorbası için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 1 çay bardağı pirinç, 1 kase ev yoğurdu, 4 su bardağı tavuk suyu, 2 su bardağı içme suyu, 1 tatlı kaşığı tuz, 2 diş sarımsak, 1 küçük kase iri doğranmış tavuk eti, 1 yemek kaşığı (tepeleme) tereyağı, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 çay kaşığı kuru nane.

Hazırlanışı

Öncelikle, tereyağı ve zeytinyağını bir tencerede eritin. Ardından, ince ince doğranmış sarımsakları ekleyip hafifçe kavurun. Daha sonra pirinci ekleyin ve 1-2 dakika kavurun. Tavuk suyunu ve içme suyunu ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra, tuzu ve kuru naneyi ekleyip, pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Pişen çorbaya, önceden haşlanmış tavuk etini ve yoğurdu ekleyin. Yoğurt ekledikten sonra çorbayı çok fazla karıştırmayın, sadece hafifçe çevirin. Kısık ateşte 5 dakika daha pişirin. Son olarak, sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!

İpuçları

Daha yoğun bir aroma için, taze nane kullanabilirsiniz. İsterseniz çorbanızı süslemek için üzerine biraz taze maydanoz veya dereotu ekleyebilirsiniz. Yoğurdun kıvamını ayarlamak için, çorbanın sıcaklığına göre yoğurdun miktarını azaltıp çoğaltabilirsiniz. Bu yayla çorbası, hem sıcak hem de soğuk olarak tüketilebilir. Soğuk olarak servis etmek için, çorbayı iyice soğutup buzdolabında birkaç saat bekletin.