Nefis Şekersiz Kurabiye
Sağlıklı atıştırmalık arayanlar için mükemmel bir tarif! Bu damla çikolatalı kurabiye, şekersiz olmasına rağmen inanılmaz lezzetli. Tam buğday unu kullanımıyla lif oranını artıran bu tarif, hem tatlı krizlerinizi bastırıyor hem de vücudunuza iyi geliyor. Deneyen herkesin bayıldığı bu kurabiyeler, kahvenizin veya çayınızın yanında harika bir eşlikçi olacak. Hazırlığı son derece kolay ve hızlı olduğu için, haftanın her günü gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz. Siz de bu enfes lezzeti deneyin ve sevdiklerinizle paylaşın!Malzemeler
* 2 adet yumurta* 50 gram sıvı yağ
* 5 yemek kaşığı bal
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilin
* 3 su bardağı tam buğday unu
* 50 gram damla çikolata
Hazırlanış
1. Öncelikle yumurtaları, sıvı yağı ve balı derin bir kapta çırpın.2. Ardından kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
3. Tam buğday ununu azar azar ilave ederek, ele yapışmayan bir hamur elde edin. Un miktarı, ununuzun cinsine göre değişiklik gösterebilir.
4. Hamura damla çikolata parçalarını ekleyin ve iyice karıştırın.
5. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tepsiye yerleştirin.
6. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Pişirme süresi fırınınıza göre değişebilir.
7. Kurabiyeler kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra biraz soğumasını bekleyin ve afiyetle tüketin.