Tarif Hakkında
Bu enfes şekersiz kakaolu mus tarifi, çay saatlerinizin ve tatlı krizlerinizin yeni favorisi olacak! Kuru fasulyeden yapılan bu inanılmaz lezzetli tatlı, hem sağlıklı hem de oldukça doyurucu. Beklentilerinizi aşacak bir lezzet deneyimi için, hemen mutfağınıza koşun! Basit malzemelerle hazırlanan bu tarif, pratikliğiyle de dikkat çekecek. Şekersiz olmasına rağmen, balın doğal tatlılığıyla mükemmel bir denge yakalıyor. Hem yetişkinler hem de çocuklar için harika bir alternatif. Hazırlanışı da oldukça kolay; malzemeleri bir araya getirip işlemleri takip etmeniz yeterli. Deneyin ve tadının büyüsüne kapılın!Malzemeler
* 350 gram kuru fasulye* 60 gram tereyağı
* 2/3 çay bardağı bal
* 2 yemek kaşığı kakao
Hazırlanış
1. Kuru fasulyeleri iyice yıkayın ve en az 8 saat suda bekletin. Daha sonra yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzün ve püre haline getirin. Bu işlem için mutfak robotu kullanabilirsiniz. Püre haline getirdiğiniz fasulyeleri bir tencereye alın.2. Eritilmiş tereyağını, balı ve kakaoyu fasulye püresine ekleyin. Tüm malzemeler iyice karışana kadar orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kıvamı yoğunlaştıkça ateşi kısın.
3. Karışımın kıvamını kontrol edin. Çok yoğunsa biraz su ekleyebilirsiniz. İstediğiniz kıvama geldiğinde ocaktan alın. Soğuduktan sonra buzdolabında en az 2 saat bekletin. Soğuması ve kıvam alması için yeterli zaman tanıyın.
4. Soğuyan kakaolu musu servis kaselerine veya bardaklara paylaştırın. Üzerine dilediğiniz gibi süsleme yapabilirsiniz. Örneğin, rendelenmiş bitter çikolata veya taze meyveler kullanabilirsiniz.
5. Hazırladığınız şekersiz kakaolu musu dilediğiniz gibi servis edin ve afiyetle tüketin. Bu tarifi deneyerek, kakaolu lezzetinin yeni bir yorumunu keşfedeceksiniz. Misafirlerinizi bu farklı ve lezzetli tatlı ile şaşırtacağınızdan emin olabilirsiniz.