Nefis Şekersiz Bir Lezzet: Kirazlı Galette

Sağlıklı yaşam tarzını benimseyenler için mükemmel bir seçenek olan bu şekersiz kirazlı galette tarifi, kıtır kıtır hamuru ve enfes kiraz dolgusuyla damakları şenlendiriyor. Tarifimizde rafine şeker kullanmadık; bunun yerine doğal tatlandırıcılar tercih ettik. Hem hafif hem de doyurucu olan bu tarif, kahvaltılarınıza veya ara öğünlerinize mükemmel bir katkı olacaktır. Hazırlaması oldukça kolay olan bu galette, misafirlerinizi de etkileyeceğinden emin olabilirsiniz. Deneyen herkesin favorisi olacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler: Kıyır Hamur ve Kiraz Dolgusu

Kıyır Hamur İçin:

  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)
  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı (erimiş)
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1,5 su bardağı tam buğday unu
  • 1 çay kaşığı tarçın

Kiraz Dolgusu İçin:

  • 2 su bardağı taze kiraz (çekirdekleri çıkarılmış)
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Hazırlanışı: Adım Adım Şekersiz Kirazlı Galette

Öncelikle kıyır hamurunu hazırlayalım. Yumurta, eritilmiş tereyağı, Hindistan cevizi yağı ve balı bir kapta çırpın. Ardından tam buğday ununu ve tarçını ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin. Bu süre zarfında kirazları yıkayıp çekirdeklerini çıkarın. Ayrı bir kapta kirazları, balı ve limon suyunu karıştırın. Dinlenen hamuru unlanmış bir yüzeyde açın. Hamurun ortasına kiraz karışımını yayın. Hamurun kenarlarını içe doğru kıvırarak kapatın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip galette'i yerleştirin. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika, kızarana kadar pişirin. Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun! Bu şekersiz ve sağlıklı kirazlı galette tarifi ile hem lezzetli hem de besleyici bir atıştırmalık veya tatlı keyfi yaşayabilirsiniz.