Lezzetli ve Pratik Yaz Salatası

Akdeniz mutfağından esintiler taşıyan bu enfes arpa şehriyeli yaz salatası, hem ferahlatıcı hem de oldukça lezzetli. Sıcak yaz günlerinde hafif ve doyurucu bir öğün arıyorsanız, bu tarif tam size göre. Hazırlanması oldukça kolay olan salatamız, malzeme çeşitliliği ile de damak tadınıza hitap edecek. Aileniz ve arkadaşlarınızla paylaşabileceğiniz bu pratik tarifi mutlaka denemelisiniz. Özellikle pikniklerde ve açık hava etkinliklerinde yanınızda götürebileceğiniz ideal bir seçenektir. Salatanın ferahlığı ve malzemelerin uyumu, yaz günlerinde size enerji verecektir. Sofranıza farklı bir lezzet katacak bu tarifi hemen deneyin!

Malzemeler

* 1 silme tatlı kaşığı tereyağı
* 1 su bardağı arpa şehriye* 1 su bardağı su
* 1 adet kapya biber (küp doğranmış)
* 1 adet sivri biber (küp doğranmış)
* 1 adet domates (küp doğranmış)
* 1 kase ayıklanmış maydanoz (kıyılmış)
* 4-5 yaprak taze fesleğen (ince kıyılmış)
* 5 yemek kaşığı tulum peyniri (küp doğranmış)
* 15 adet siyah zeytin (çekirdeksiz, halka halka doğranmış)
* 3 yemek kaşığı balzamik sirke
* 1/4 dilim limon suyu
* 2 çay kaşığı (silme) tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1/3 su bardağı zeytinyağı

Hazırlanış

Öncelikle, tereyağını bir tencerede eritin ve arpa şehriyeyi ekleyerek 1-2 dakika kavurun. Ardından, üzerine 1 su bardağı su ekleyin ve kısık ateşte, şehriye yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık 10-15 dakika). Pişen arpa şehriyesini süzün ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra, küp doğranmış kapya biber, sivri biber ve domatesi ekleyin. Kıyılmış maydanoz ve fesleğeni de ilave edin. Üzerine küp doğranmış tulum peynirini ve zeytinleri serpiştirin. Balzamik sirke, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiberi ayrı bir kapta çırpın ve hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirin. Salatanızı iyice karıştırın ve servis edin. Afiyet olsun!

Arpa Şehriyeli Yaz Salatası Püf Noktaları

Salatanızı daha lezzetli hale getirmek için, farklı sebzeler ekleyebilirsiniz. Örneğin; salatalık, kırmızı soğan, veya yeşil zeytin gibi malzemeler kullanabilirsiniz. Tulum peyniri yerine, istediğiniz başka bir peynir türü de kullanabilirsiniz. Balzamik sirke yerine, limon sirkesi veya nar ekşisi de tercih edebilirsiniz. Hazırladığınız salatanızı buzdolabında en az 30 dakika bekletmeniz, tatların daha iyi birleşmesini sağlayacaktır.