Tatlı krizlerinizi anında giderecek, enfes bir bal kabağı tatlısı tarifiyle karşınızdayız. Kaymak ve cevizin eşsiz uyumu ile buluşan bu tatlı, hazırlık süresiyle de sizi şaşırtacak. Gece bekletme derdiniz yok, şipşak hazırlanıp, afiyetle yenebiliyor. Malzemeleri kolayca temin edebilir, kısa sürede harika bir tatlıya sahip olabilirsiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzete bayılacak. Özellikle sonbahar aylarında sofralarınızın vazgeçilmezi olacak bu tarif, pratikliği ve lezzetiyle dikkat çekiyor. Deneyin ve farkı görün!
Gerekli Malzemeler
* 2 kilogram bal kabağı* 3 su bardağı şeker * 1 kase kaymak * 1 kase ceviz
Hazırlanış
1. Öncelikle bal kabağını temizleyip, kabuklarını soyun. İsteğe bağlı olarak küçük küpler halinde doğrayabilirsiniz. Ardından, orta boy bir tencereye bal kabağını ve şekeri ekleyin. Şeker eriyene ve bal kabağı yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. Bu aşamada sürekli karıştırmanız önemlidir, aksi takdirde şeker yanabilir. Bal kabağı iyice piştikten sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kaymağı ve cevizi ekleyin ve iyice karıştırın. Hazırladığınız tatlıyı servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Servis Önerileri
Bu enfes bal kabağı tatlısını soğuk olarak servis etmeniz önerilir. Dilerseniz üzerine biraz daha ceviz serpebilir veya yanında dondurma ile servis edebilirsiniz. Bu, tatlıya farklı bir boyut katacaktır. Soğuk olarak servis edildiğinde lezzeti daha da ortaya çıkar.