Nefis Portakallı Kurabiye

Tadına ve kokusuna doyamayacağınız, enfes bir kurabiye tarifiyle karşınızdayız. Bu kolay ve pratik tarifle, çay saatlerinizi renklendirecek, mis gibi kokan portakallı lezzetler yaratabilirsiniz. Malzemeler oldukça basit ve muhtemelen mutfağınızda zaten mevcut. Hazırlanışı ise oldukça keyifli, hem de sonuç inanılmaz lezzetli! Çocuklarınızla birlikte hazırlayabileceğiniz bu tarifi, hemen deneyin ve büyülü lezzetine kendiniz de şahit olun. Aileniz ve misafirleriniz bu sıvı yağlı kurabiyenin tadına bayılacak. Hem çıtır hem de yumuşak dokusuyla tam kıvamında bir kurabiye deneyimi sunuyor. Şimdi, malzemeleri hazırlayıp, bu enfes lezzete birlikte dalalım!

Gerekli Malzemeler

- 1/2 su bardağı sıvı yağ- 1 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 su bardağı un

Hazırlanış

Öncelikle, derin bir kapta sıvı yağ, şeker ve yumurtayı çırpın. Daha sonra, nişasta, kabartma tozu, vanilya ve portakal kabuğu rendesini ekleyip iyice karıştırın. Unu azar azar ekleyerek, ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru merdane yardımıyla istediğiniz kalınlıkta açın. Çerez kalıplarıyla kurabiyeleri şekillendirin veya bıçakla dilediğiniz gibi kesin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve kurabiyeleri tepsiye yerleştirin. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında, yaklaşık 15-20 dakika altın sarısı kızarana kadar pişirin. Pişen kurabiyeler fırından çıkarılıp soğumaya bırakıldıktan sonra, istediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

İpuçları

Daha yoğun bir portakal aroması için, portakal suyunu da hamura ekleyebilirsiniz. Kurabiyelerinizi çikolata sosu, pudra şekeri veya hindistan cevizi ile süsleyerek daha da lezzetli hale getirebilirsiniz. Fırın sıcaklığını ve pişirme süresini, kendi fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz.