Süt ve Yoğurtsuz Poğaça: Pastane Lezzeti Evinizde

Bu tarifle, süt ve yoğurt kullanmadan, pastane lezzetinde poğaçalar yapabilirsiniz! Yumuşak dokusu ve enfes tadıyla, herkesi kendine hayran bırakacak bu pratik tarifi mutlaka denemelisiniz. Hazırlaması oldukça kolay olan bu sütsüz, yoğurtsuz poğaça, kahvaltılarınızın veya çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Malzemeleri her evde kolayca bulunabilen tarifimizle, dilediğiniz zaman taze ve lezzetli poğaçaların keyfini çıkarabilirsiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes poğaçalara bayılacaklar. Özel bir gün için de harika bir ikram olacaktır.

Malzemeler Neler?

* 1 su bardağı ılık su
* 1/2 su bardağı sıvı yağ
* 1 paket instant maya
* 1 yemek kaşığı şeker
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 5 su bardağı un (eleme işlemi yapılmış)
* 100 gram peynir (küp doğranmış)
* 2-3 dal maydanoz (ince kıyılmış)
* 1 adet yumurta sarısı (üstüne sürmek için)

Hazırlanış: Adım Adım Sütsüz Yoğurtsuz Poğaça

Öncelikle, ılık suyu, sıvı yağı, mayayı, şekeri ve tuzu derin bir kapta karıştırın. Ardından, azar azar unu ekleyerek yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Hamura peynir ve maydanozu ekleyip iyice karıştırın. Hamuru yaklaşık 1 saat veya iki katına çıkana kadar mayalanmaya bırakın. Mayalandıktan sonra hamuru istediğiniz büyüklükte parçalar halinde koparın ve yuvarlayın. Yuvarladığınız poğaçaları yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kızarana kadar pişirin. Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!