Muhteşem Bir Lezzet: Kadayıflı Cheesecake

Kadayıf ve cheesecake'in enfes birleşimiyle ortaya çıkan bu tarif, iki lezzeti de sevenler için mükemmel bir seçenek. Süzme yoğurt eklenmesiyle daha da hafif ve lezzetli hale gelen bu cheesecake, özel günlerinizin yıldızı olmaya aday. Hazırlaması oldukça kolay olan tarifimizle siz de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Kremalı yapısı ve çıtır çıtır kadayıf üstü ile damakta unutulmaz bir tat bırakıyor. İçerisindeki malzemeler oldukça basit ve her evde bulunabilir. Deneyen herkesin tekrar tekrar yapacağı bir lezzet şöleni yaşayacaksınız. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes tatlıya bayılacaklar, şimdiden afiyet olsun!

Malzemeler: Cheesecake İçin

600 gram süzme yoğurt, 200 mililitre krema, 1 paket vanilya, 1 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı nişasta, 150 gram şeker, 3 adet yumurta.

Malzemeler: Kadayıf İçin

200 gram çiğ tel kadayıf, 90 gram şeker, 50 gram ceviz, 100 gram tereyağı.

Hazırlanışı:

Öncelikle, kadayıf için tereyağını eritip, kadayıfı altın rengi olana dek kavurun. Ardından, kavrulmuş kadayıfın üzerine şekeri ve cevizi ekleyip karıştırın. Ayrı bir kapta ise, yoğurt, krema, vanilya, un, nişasta, şeker ve yumurtaları iyice çırpın. Hazırladığınız kadayıf karışımını, yağlanmış bir fırın kabına yayın. Üzerine yoğurtlu karışımı döküp, önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin. Pişen cheesecake'i soğumaya bırakın ve buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. Soğuyan cheesecake'i dilimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!