Hızlı ve Lezzetli Sahur Yemeği

Akşamdan hazırlayıp sabah sadece 20 dakikada pişirebileceğiniz pratik bir böreği tarifiyle sahur sofralarınızı şenlendirebilirsiniz. Bu tarif, zamanı kısıtlı olanlar için ideal bir çözüm sunuyor. Nefis kokusuyla uykunuzu açacak, doyurucu ve lezzetli bir sahur deneyimi yaşamanızı sağlayacak. Malzemeleri akşamdan hazırlayarak sabah telaşından kurtulun. Sadece tavada pişirmeniz yeterli! Bol peynirli ve lezzetli iç harcıyla, bu böreği herkesin beğenisini kazanacak. Hazırlaması oldukça kolay ve zahmetsiz.

Malzemeler

İç Malzemeler:

  • 200 gram beyaz peynir
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz

Dış Malzemeler:

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 2 adet yufka

Hazırlanış

Öncelikle iç harcını hazırlayın. Beyaz peyniri, domates salçasını ve maydanozu bir kapta iyice karıştırın. Yufkaları tezgaha serin ve üzerine hazırladığınız iç harcı eşit şekilde yayın. Yufkayı rulo yaparak sarın ve parçalara ayırın. Daha sonra, orta ateşte ısıtılmış tavaya az miktarda zeytinyağı ekleyin. Hazırladığınız böreği parçalarını tavaya dizin ve her iki tarafını kızarana kadar pişirin. Pişen böreğileri servis tabağına alın. Sıcak olarak, dilerseniz yanında çay veya ayran ile servis edebilirsiniz. Bu pratik sahur böreği, hem lezzetli hem de doyurucu bir sahur seçeneği sunuyor.

Püf Noktaları

Yufkaların çok kuru olmamasına dikkat edin. Eğer yufkalarınız kuruduysa, üzerine hafifçe su serpebilirsiniz. Peynir miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Daha çok peynirli bir böreği tercih ediyorsanız, peynir miktarını artırabilirsiniz. Afiyet olsun!