Hızlı ve Lezzetli Pırasa Böreği

Tavada kolayca hazırlayabileceğiniz, enfes bir pırasa böreği tarifiyle karşınızdayız. Bu pratik tarif, yoğun günlerinizde bile lezzetli bir atıştırmalık veya ana yemek seçeneği sunuyor. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra kısa sürede hazırlayıp, sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu nefis böreğe bayılacaklar. Siz de pratik ve lezzetli bir tarif arayışındaysanız, bu tarif tam size göre. Hazırlaması oldukça kolay olan bu böreği, hafta içi akşam yemeklerinde rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Hem doyurucu hem de oldukça lezzetli bir seçenek.

Gerekli Malzemeler

* 3 sap pırasa* 1 adet rendelenmiş havuç
* 2 adet yumurta
* 1/2 kahve fincanı zeytinyağı
* 1/3 demet maydanoz (ince kıyılmış)
* 1/3 demet dereotu (ince kıyılmış)
* 3 yemek kaşığı mısır unu
* 2 yemek kaşığı un
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle pırasaları yıkayıp incecik doğrayın. Havucu da rendeleyin. Derin bir kapta pırasa, havuç, yumurta, zeytinyağı, maydanoz, dereotu, mısır unu, un, tuz ve karabiberi iyice karıştırın. Karışımı iyice birbirine yedirmek önemlidir, böylece böreğiniz daha lezzetli olacaktır. Orta ateşte kızdırılmış bir tavaya, karışımın bir kepçe kadarını koyarak, yuvarlak veya dikdörtgen şeklinde ince bir şekilde yayın. Her iki tarafını da altın rengi kızarana kadar pişirin. Pişen börekleri servis tabağına alın ve sıcak olarak servis edin. Yanında yoğurt veya ayranla birlikte tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!