Kolay ve Lezzetli Tavada Cheesecake
Fırına gerek kalmadan, pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu enfes cheesecake tarifini mutlaka denemelisiniz. Rafine şeker kullanılmadan yapılan bu tarif, sağlıklı atıştırmalık arayanlar için ideal. Kısa sürede hazırlanan bu lezzetli tatlı, hem yetişkinler hem de çocuklar için mükemmel bir seçenektir. Yulaf ve ceviz gibi malzemelerle zenginleştirilen alt tabanı, kremalı ve hafif tatlı üst kısmıyla mükemmel bir uyum sergiliyor. Özellikle çay saatlerinizin veya kahvaltılıklarınızın vazgeçilmezi olacak bu tavada cheesecake tarifiyle, hem zamandan hem de enerjiden tasarruf edeceksiniz. Bu pratik tarif, hem hızlı hem de oldukça lezzetli bir tatlı deneyimi sunuyor. Hem sağlıklı hem de lezzetli bir seçenek arıyorsanız, hemen denemeye başlayın!Malzemeler: Cheesecake Tabanı
* 1 çay bardağı yulaf* 2-3 yemek kaşığı ceviz (ince kıyılmış)
* 1/2 adet muz (ezilmiş)
* 1 çay bardağı süt (bitkisel süt de kullanılabilir)
* 1 yemek kaşığı tereyağı (veya vegan tereyağı)
Malzemeler: Cheesecake Kreması
* 3-4 yemek kaşığı labne peyniri (veya krema peyniri)* 1 yemek kaşığı bal (veya akçaağaç şurubu)
* 1/2 çay kaşığı tarçın
Hazırlanış
1. Öncelikle cheesecake tabanını hazırlayın. Bir tavada tereyağını eritin. Ezilmiş muz, kıyılmış ceviz ve yulafı ekleyin. Kısa süreli orta ateşte sürekli karıştırarak, malzemelerin birbiriyle iyice karışmasını ve hafifçe kızarmasını sağlayın. Karışımın kıvamını kontrol edin, gerekirse biraz daha süt ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız karışımı küçük bir kap veya kaseye yayın ve hafifçe bastırarak düzleştirin.2. Ardından cheesecake kremasını hazırlayın. Bir kapta labne peynirini, balı ve tarçını iyice çırpın. Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Hazırladığınız kremayı, taban olarak kullandığınız yulaf karışımının üzerine yayın.
3. Tavadaki cheesecake'inizi, isteğe bağlı olarak birkaç dakika daha düşük ateşte ısıtabilirsiniz. Ancak fazla ısıtmamaya dikkat edin, çünkü labne peyniri kolayca yanabilir. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!