Tarifin Özellikleri

Klasik fellah köftesi tarifine yeni bir soluk getiren bu tarif, tavuk kıymasının eşsiz lezzetiyle buluşuyor. Farklı bir tat arayışındaysanız, mutlaka denemelisiniz. Köfteler, yumuşak kıvamıyla ağızda dağılıyor. Hazırlaması oldukça kolay ve malzemeleri de kolayca bulunabiliyor. Ailenizle birlikte keyifle hazırlayıp tüketebileceğiniz, doyurucu ve lezzetli bir yemek seçeneği sunuyor. Yanında sarımsaklı yoğurt ile servis edildiğinde tadına doyum olmuyor. Bu tarif, hem pratik hem de oldukça şık bir sunum imkanı sağlıyor.

Malzemeler

Köfte İçin:

  • 1,5 su bardağı ince köftelik bulgur
  • 1/2 su bardağı irmik
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı kaynar su
  • 200 gram tavuk kıyması
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Haşlama Suyu İçin:

  • 5-6 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz

Sos İçin:

  • 2 yemek kaşığı karışık salça
  • 3 diş sarımsak
  • 3 adet domates rendesi
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3-4 dal maydanoz

Servis İçin:

  • 1 kase sarımsaklı yoğurt

Hazırlanış

Öncelikle, bulgur, irmik, un ve kaynar suyu bir kapta karıştırıp şişmesi için bekletin. Ardından, şişen karışıma tavuk kıyması, yumurta, karabiber, kimyon ve tuzu ekleyip iyice yoğurun. Köfteleri, istediğiniz boyutta yuvarlayın. Ayrı bir tencerede, haşlama suyu malzemelerini kaynatıp, köfteleri içine atın. Köfteler pişene kadar (yaklaşık 15-20 dakika) haşlayın. Haşlanan köfteleri süzün. Zeytinyağı ve tereyağını bir tavada ısıtın. Salçayı ekleyip kavurun. Sarımsak, domates rendesi ve maydanozu da ekleyip karıştırın. Haşlanmış köfteleri sosun içine ekleyip birkaç dakika pişirin. Sıcak olarak, sarımsaklı yoğurt ile servis edin. Afiyet olsun!