Muhteşem Lezzet: Tavuklu Paça Soslu Börek

Çıtır çıtır bir börek hamuru ve enfes bir paça sosu ile hazırlanan bu tavuklu börek tarifi, ana yemek olarak bile sunulabilecek kadar doyurucu ve lezzetli. Özellikle soğuk havalarda sıcak bir yemek arayanlar için ideal bir seçenek. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifi, aileniz ve arkadaşlarınızla paylaşabileceğiniz enfes bir lezzet deneyimi sunuyor. Malzemeler oldukça basit ve çoğu mutfağınızda zaten mevcut. Hazırlama aşamalarını takip ederek, kısa sürede bu nefis böreğin tadına bakabilirsiniz. Böreğinizi daha da lezzetlendirmek için üzerine susam veya çörek otu serpebilirsiniz. Afiyet olsun!

Malzemeler: Börek İçin

* 1 adet tavuk göğsü (küp küp doğranmış)
* 2 adet yufka
* 4 su bardağı su (yufkayı ıslatmak için)
* Tereyağı (fırçalamak için)

Malzemeler: Paça Sosu İçin

* 3 yemek kaşığı tereyağı
* 2 yemek kaşığı un
* 1 su bardağı tavuk suyu
* 3 yemek kaşığı yoğurt
* 1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı:

Öncelikle tavuk göğsünü küp küp doğrayıp, hafifçe yağda kavurun. Daha sonra, paça sosu için tereyağını eritin ve unu ekleyerek hafifçe kavurun. Tavuk suyunu yavaş yavaş ekleyerek sürekli karıştırın ve kıvam alıncaya kadar pişirin. Ayrı bir kapta yoğurdu, sarımsağı, tuzu ve karabiberi karıştırın. Pişen sosu yoğurtlu karışıma ekleyip iyice karıştırın. Yufkaları ıslatarak açın. Kavurduğunuz tavukları yufkaların üzerine yayın ve sosu dökün. Ruloya sarıp, yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine eritilmiş tereyağı sürün ve önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin.