Lezzetli ve Pratik Tencere Kısırı

Bu tarifle, kavrulduktan sonra demleme yöntemiyle yapılan enfes bir kısır hazırlayacaksınız. Lezzeti damağınızda kalacak kadar güzel, yapımı ise oldukça pratik. İnce bulgurun güzel kokulu baharatlarla buluşması, taze otların ferahlığıyla birleşince ortaya muhteşem bir lezzet çıkıyor. Hem sıcak hem de soğuk olarak tüketebileceğiniz bu kısır, özellikle yaz aylarında hafif ve serinletici bir yemek arayanlar için ideal. Aileniz ve arkadaşlarınız bu tencerede kısır tarifine bayılacaklar. Hazırlık süreci oldukça kısa ve malzemeler de kolayca bulunabiliyor. Vaktiniz kısıtlı olsa bile, bu tarifi rahatlıkla deneyebilirsiniz. Deneyip yorumlarınızı bekliyorum!

Gerekli Malzemeler

Bu nefis tencerede kısır için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 2 su bardağı ince bulgur, 1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış), 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı sumak, 1 çay kaşığı kuru nane, 8-9 yaprak kıvırcık marul (ince kıyılmış), 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış), 1 adet limonun suyu, 2-3 yemek kaşığı nar ekşisi.

Adım Adım Hazırlanış

Öncelikle, soğanı incecik doğrayıp zeytinyağı ile birlikte tencerede hafifçe kavurun. Daha sonra domates ve biber salçasını ekleyip 1 dakika kadar daha kavurmaya devam edin. Bulguru ekleyip, 2-3 dakika kavurduktan sonra baharatları (tuz, kimyon, karabiber, sumak, kuru nane) ekleyin ve iyice karıştırın. Ardından, 4 su bardağı kaynar suyu ekleyin, tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 15-20 dakika kadar pişirin. Bulgur suyunu çekene kadar pişirme süresini ayarlayabilirsiniz. Piştikten sonra, kıyılmış marul, maydanoz, limon suyu ve nar ekşisini ekleyip, iyice karıştırın. Kısırı sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. İsterseniz üzerine biraz daha sumak serpebilirsiniz. Afiyet olsun!

Servis Önerileri

Hazırladığınız tencerede kısırı, yanında ayran veya cacık ile servis edebilirsiniz. İsterseniz üzerine kızarmış soğan veya nar taneleri de ekleyebilirsiniz. Soğuk servis ettiğinizde, daha da lezzetli olacaktır. Farklı bir lezzet denemek isterseniz, kırmızı biber veya yeşil biber de ekleyebilirsiniz.