Muhteşem Etli Bezelye

Yediğiniz tüm etli bezelyeleri unutun! Bu tarif, enfes lezzetiyle damak çatlatan bir deneyim sunuyor. Sulu yemek severler için vazgeçilmez bir seçenek olan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Hazırlaması oldukça kolay ve malzemeleri de her evde kolaylıkla bulunabiliyor. Aileniz ve misafirleriniz bu eşsiz lezzete bayılacak. Servis etmeden önce üzerine taze maydanoz serpiştirmeyi unutmayın, görselliğine de ayrı bir güzellik katıyor. Özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bir yemek arıyorsanız, bu tarif tam size göre. Bir kere denediğinizde, tekrar tekrar yapacağınızdan emin olabilirsiniz.

Malzemeler

* 300 gram yağsız kuşbaşı et
* 1 adet orta boy patates (küp doğranmış)
* 1 adet orta boy soğan (küp doğranmış)
* 1 adet yeşil biber (küp doğranmış)
* 1 adet orta boy domates (küp doğranmış)
* 1 konserve bezelye (süzülmüş)
* 2 tatlı kaşığı domates salçası
* 1/2 tatlı kaşığı biber salçası
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1-2 yemek kaşığı et suyu

Hazırlanış

Öncelikle eti tencereye alın ve kavurun. Soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Ardından yeşil biberi ve patatesleri ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Domates salçası ve biber salçasını ekleyip 1 dakika kadar kavurun. Tuz, kırmızı biber ve karabiberi ekleyin. Bezelyeleri ve et suyunu ilave edin. Suyunu ekleyip kısık ateşte yaklaşık 45 dakika veya etler yumuşayana kadar pişirin. Servis öncesi taze maydanoz ile süsleyerek sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Püf Noktaları

Daha yoğun bir lezzet için, eti biraz daha uzun süre kavurabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak, yemeğe 1-2 diş sarımsak da ekleyebilirsiniz. Acı sevenler için pul biber miktarını artırabilirsiniz. Eğer konserve bezelye kullanmıyorsanız, taze bezelyeleri de kullanabilirsiniz. Ancak bu durumda pişirme süresini ayarlamanız gerekebilir.