Nefis Vanilyalı Merengli Pasta Tarifi

Hafif ve lezzetli bir vanilyalı pasta deneyimi için ideal tarifimizle karşınızdayız. Kat kat kesilen pasta kekinin arasına sürülen hafif krema ve üzerini kaplayan dalga dalga merengiyle damakta unutulmaz bir tat bırakacak. Bu tarifi mutlaka denemelisiniz; pişman olmayacaksınız. Hazırlık aşamaları oldukça detaylı anlatılmış olup, adım adım takip ederek kolayca yapabilirsiniz. Malzemeler kolaylıkla bulunabilen türden ve tarifin ölçülerini isteğinize göre ayarlayabilirsiniz. İşte ağızda dağılan bu mükemmel pastanın tarifi:

Pasta Keki İçin Malzemeler ve Hazırlanışı

4 adet büyük boy yumurta, 250 gram toz şeker, 2 yemek kaşığı su, 175 gram un ve 1 paket kabartma tozu iyice çırpılır. Ayrı bir kapta 1 tatlı kaşığı tereyağı ve 1 tatlı kaşığı un karıştırılarak kek karışımına eklenir. Hazırlanan karışım yağlanmış ve unlanmış bir fırın kabına dökülür ve önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirilir. Pişen kekin soğuması beklenir.

Vanilyalı Krema İçin Malzemeler ve Hazırlanışı

5 su bardağı soğuk süt, 8 adet yumurta sarısı, 1 su bardağı toz şeker, 1/2 su bardağı un, 1 çay bardağı buğday nişastası, 2 yemek kaşığı tereyağı ve 1 adet vanilya çubuğunun özütü bir tencerede karıştırılır. Orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirilir. Pişen krema soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra kekin arasına ve üzerine sürülür. Kremanın kıvamını ayarlamak için biraz daha un veya nişasta ekleyebilirsiniz. Vanilya özütünün miktarını da damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Aromatik bir krema elde etmek için gerçek vanilya çubuğu kullanmanız tavsiye edilir.

Mereng İçin Malzemeler ve Hazırlanışı

2 adet büyük boy yumurta akı, 1,5 çay bardağı toz şeker ve 1/2 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu koyu ve parlak bir kıvam alana kadar çırpılır. Hazırlanan mereng, soğumuş olan vanilyalı pasta üzerine fırın tepsisine yayılır. Üzerine hafifçe kızarana kadar fırınlanır. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuyan merengi dilimlediğiniz pastanın üzerine dikkatlice yerleştirin. Arzuya göre merengi fırınladıktan sonra, bir tatlı kaşığı ile dalgalı bir görünüm verebilirsiniz.