Yeşil Salata Tarifi: Yaz Aylarının Vazgeçilmezi
Bu tarifle yaz aylarının sıcak günlerinde serinletici ve lezzetli bir yeşil salata hazırlayabilirsiniz. Her yemeğin yanında mükemmel bir tamamlayıcı olan bu salata, hem hafif hem de besleyici. Taze malzemelerin mükemmel uyumunu yakalamak için, malzemeleri özenle yıkayıp temizlemeniz önemlidir. Hazırlık aşaması oldukça kısa sürdüğü için, anında ferahlatıcı bir lezzet deneyimi yaşayabilirsiniz. Salatanın kıvamını ve lezzetini artırmak için, malzemeleri doğru oranlarda kullanmaya dikkat edin. Sıcak havalarda serinletici bir seçenek arayanlar için ideal bir tariftir. Afiyet olsun!Malzemeler
* 10 adet kıvırcık marul yaprağı* 1 adet küçük kuru soğan
* 3 dal taze soğan
* 2 adet salatalık
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 tutam tuz
* (İsteğe bağlı: 1 yemek kaşığı limon suyu, karabiber)
Hazırlanış
1. Kıvırcık marul yapraklarını güzelce yıkayın ve kurulayın. Ardından, istediğiniz büyüklükte parçalara ayırın. Kuru ve taze soğanları ince ince doğrayın. Salatalıkları yıkayıp, dilediğiniz şekilde doğrayın (küçük küpler veya dilimler).2. Büyük bir salatlık kabına doğranmış marul yapraklarını koyun. Üzerine doğranmış kuru ve taze soğanları ekleyin. Salatalıkları da ekleyip hafifçe karıştırın.
3. Zeytinyağını, tuzu ve isteğe bağlı olarak limon suyunu ve karabiberi salatanın üzerine gezdirin. Tüm malzemeler iyice karışana kadar hafifçe karıştırın.
4. Hazırladığınız yeşil salatanızı hemen servis edebilir veya buzdolabında kısa süreliğine bekletebilirsiniz.