Tarif Hakkında

Glutensiz, vegan ve sağlıklı beslenmeyi sevenler için harika bir seçenek olan bu kinoalı çilekli salata tarifi, yaz aylarının vazgeçilmezi olacak. Doyurucu yapısıyla öğle veya akşam yemeklerinizde rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Hem hafif hem de besleyici olan bu salata, taze malzemeleriyle damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak. Çileğin tatlılığı ve kinoanın besleyici yapısı mükemmel bir uyum yakalıyor. Hazırlaması oldukça kolay ve pratik olan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız da bu lezzetli salatanın tadına bayılacaklar. Her yaştan birey için ideal bir seçenektir.

Malzemeler

* 1 su bardağı beyaz kinoa* 1 su bardağı kırmızı kinoa* 2 adet salatalık (küp doğranmış)
* 1 adet yeşil biber (küp doğranmış)
* 2 adet taze soğan (ince kıyılmış)
* 1/2 su bardağı mısır (konserve veya taze)
* 7-8 adet çilek (dilimlenmiş)
* 2 adet limon (suyu)
* 1/2 çay bardağı zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1-2 dal maydanoz (ince kıyılmış, isteğe bağlı)
* 1-2 dal nane (ince kıyılmış, isteğe bağlı)
* 1-2 yaprak marul (incecik doğranmış)

Hazırlanışı

Öncelikle kinoaları ayrı ayrı, bol suda yaklaşık 15-20 dakika haşlayın. Suyunu süzüp soğumaya bırakın. Salatalığı, yeşil biberi ve taze soğanı küp küp doğrayın. Çilekleri dilimleyin. Haşlanmış kinoaları geniş bir kapta diğer malzemelerle karıştırın. Limon suyunu, zeytinyağını ve tuzu ekleyerek iyice karıştırın. İsteğe bağlı olarak maydanoz ve nane de ekleyebilirsiniz. Marulu en son ekleyip hafifçe karıştırın, çok fazla ezmemeye dikkat edin. Hazırladığınız yeşil salatayı buzdolabında en az 30 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Servis Önerisi

Bu kinoalı çilekli salatayı dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Üzerine biraz daha taze nane veya maydanoz ekleyebilirsiniz. İsterseniz kızarmış badem veya ceviz parçalarıyla da zenginleştirebilirsiniz.