Nefis Bir Yaz Yemeği

Mevsiminde taze kabakların tadını doyasıya çıkaracağınız, enfes bir köfteli kabak yemeği tarifiyle karşınızdayız. Bu pratik ve lezzetli yemek, hem yapımı kolay hem de oldukça doyurucu. Ailenizle birlikte keyifle tüketebileceğiniz, yaz akşamlarını renklendirecek bir tarif. Özellikle çocukların da severek yiyeceği bu yemeğin malzemeleri oldukça basit ve her yerde kolayca bulunabiliyor. Hazırlanışı da oldukça pratik olduğundan zamanınız kısıtlı olsa bile rahatlıkla deneyebilirsiniz. Sıcak servis edildiğinde tadına doyamayacağınız bu yemeği hemen denemeye ne dersiniz?

Malzemeler: Kabak ve Köfte İçin

Kabak için: 2 adet orta boy kabak, 1 adet orta boy soğan, 1 yemek kaşığı domates salçası, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 3 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 demet taze dereotu. Köfte için: 500 gram kıyma, 1 adet orta boy soğan, 1 adet yumurta, 2 yemek kaşığı galeta unu, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, 1 çay kaşığı tuz.

Hazırlanışı: Adım Adım Lezzet

Öncelikle, kabakları yıkayıp soyduktan sonra ince ince dilimleyin. Soğanı da ince ince doğrayın. Bir tavada zeytinyağını ısıtıp soğanı kavurun. Salçayı ekleyip bir süre daha kavurduktan sonra, dilimlenmiş kabakları ekleyin. Tuz, pul biber ve dereotunu da ekleyip, kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Şimdi köfteleri hazırlama zamanı! Kıymayı, ince doğranmış soğan, yumurta, galeta unu ve baharatlarla iyice yoğurun. Hazırladığınız karışımdan ceviz büyüklüğünde köfteler yapın. Pişen kabakların üzerine köfteleri yerleştirip, kısık ateşte kabaklar ve köfteler iyice pişene kadar pişirmeye devam edin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun!