Nefis Benmari Kek

Yağsız olmasına rağmen son derece yumuşak ve kabarık bir yapıya sahip olan bu benmari kek tarifi, su buharıyla pişiriliyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu kek, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Hem hafif hem de lezzetli olan bu tarif, farklı meyvelerle de zenginleştirilebilir. Özellikle çocukların çok seveceği bir lezzet. Deneyenlerin yorumlarına göre, kekin kıvamı mükemmel ve ağızda dağılıyor. Tereyağı ve un karışımı ile kaplanan kalıbın, kekin yapışmasını önlediği ve daha kolay çıkmasını sağladığı da belirtilmeli. Evinizde kolaylıkla yapabileceğiniz bu enfes tarifi mutlaka deneyin!

Malzemeler

Kek Malzemeleri:

  • 2 adet yumurta
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 1,5 çay bardağı süt
  • 1/2 çay bardağı su
  • 2,5 çay bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı kakao

Kalıp Hazırlama:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 silme yemek kaşığı un

Süsleme:

  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 su bardağı mevsim meyvesi

Hazırlanış

Öncelikle, kek kalıbınızı 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 silme yemek kaşığı un ile iyice yağlayıp unlayın. Ardından, yumurta, toz şeker, süt, su, un, kabartma tozu ve kakaoyu derin bir kapta çırpıcı yardımıyla iyice karıştırın. Pürüzsüz ve homojen bir kıvam elde edene kadar çırpmaya devam edin. Hazırladığınız kek karışımını, yağladığınız kalıba dökün. Geniş bir tencereye, kalıbın yarısına kadar su koyun ve kaynatın. Kaynayan suya kek kalıbını yerleştirin. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 45-50 dakika pişirin. Piştikten sonra keki kalıbında 10 dakika dinlendirin. Daha sonra ters çevirip soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip, mevsim meyveleri ile süsleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!