Tarif Hakkında

Bu tarifte, klasik fırında karnabahar tarifine farklı bir lezzet katıyoruz. Genellikle baharatlarla pişirilen karnabaharı, acı sos ve barbekü sosunun eşsiz uyumu ile yeniden yorumladık. Hem görüntüsü hem de lezzetiyle sofralarınıza farklılık katacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Hazırlaması oldukça kolay ve pratik olan bu yemek, özellikle sebze sevenler için ideal bir seçenek. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes karnabaharın tadına bayılacaklar. Siz de farklı bir karnabahar deneyimi yaşamak istiyorsanız, hemen tarifimizi deneyin ve lezzet yolculuğuna çıkın!

Malzemeler

Karnabahar İçin:

* 1/2 adet karnabahar* 1 yemek kaşığı acı sos
* 2 yemek kaşığı barbekü sos
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı (silme) tuz
* 2 yemek kaşığı su

Yoğurt Sosu İçin:

* 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
* 1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
* 1 çay kaşığı (silme) tuz
* 1 çay kaşığı kekik

Süslemek İçin:

* 1 tutam maydanoz (ince kıyılmış)

Hazırlanışı

1. Öncelikle karnabaharı yıkayıp, küçük parçalara ayırın.
2. Ayrı bir kapta zeytinyağı, acı sos, barbekü sosu, tuz ve suyu karıştırın.
3. Hazırladığınız sosu karnabahar parçalarının üzerine dökün ve iyice karıştırarak tüm parçaların sosla kaplanmasını sağlayın.
4. Yağlanmış fırın tepsisine karnabahar parçalarını yayın ve önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika, kızarana kadar pişirin.
5. Pişerken ara ara kontrol edin ve gerekirse ters çevirin.
6. Yoğurt sosu için; süzme yoğurdu, sarımsağı, tuzu ve kekiği bir kapta karıştırın.
7. Fırından çıkan sıcak karnabaharı yoğurt sosuyla gezdirin ve üzerine kıyılmış maydanoz serpin.
8. Sıcak olarak servis edin.