Bayat Keklerden Nefis Bir Tatlı: Ay Çöreği
Pastane usulü tariflerin en kolaylarından biri olan bu ay çöreği tarifi ile bayat kakaolu keklerinizi değerlendirin. Bu pratik tarif, hem zamandan tasarruf etmenizi hem de enfes bir lezzetin tadına varmanızı sağlayacak. Kakaolu kekin yoğunluğunu, fındığın çıtırlığını ve kuru üzümün tatlılığını bir araya getiren bu tarif, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu çörek, beklenmedik misafirleriniz için de ideal bir ikramlık. Malzemeleri bir araya getirip, hazırlanış adımlarını takip ettiğinizde, kısa sürede muhteşem bir ay çöreği elde edeceksiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzete bayılacak!Gerekli Malzemeler
* 1 adet yumurta* 1 adet yumurta beyazı
* 1/2 su bardağı sıvı yağ
* 1 çay bardağı yoğurt
* 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
* 1 çay kaşığı tuz
* 4 su bardağı un (eleme işlemini unutmayın)
* 1/2 paket kabartma tozu
* 300 gram kakaolu kek (bayat)
* 1 çay bardağı dövülmüş fındık
* 2 yemek kaşığı kuru üzüm
* 1 çay bardağı süt
* 1 yemek kaşığı kakao
* 1 adet yumurta sarısı (üzeri için)