Nefis Fesleğenli Yoğurtlu Makarna
Kaşık kaşık yiyebileceğiniz kadar lezzetli bir makarna tarifiyle karşınızdayız! Bu tarifte, taze fesleğenin ferahlığı ile yoğurdun yumuşaklığının muhteşem bir uyumunu deneyimleyeceksiniz. Basit malzemelerle hazırlayabileceğiniz bu yoğurtlu makarna, hem hızlı hem de oldukça doyurucu bir yemek seçeneği. Aileniz ve misafirleriniz için mükemmel bir tercih olacaktır. Özellikle yaz aylarında ferahlatıcı etkisiyle tercih edebileceğiniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Hazırlanışı oldukça kolay olduğu için mutfakta yeni olanlar için de ideal bir seçenektir. Peki, bu enfes lezzeti nasıl hazırlayacağız? İşte adım adım tarifi...Malzemeler
* 250 gram makarna (tercihinize göre)* 2 yemek kaşığı domates salçası
* 2 tepeleme tatlı kaşığı kuru fesleğen* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 2 tatlı kaşığı tuz (veya damak tadınıza göre)
* 1 avuç taze maydanoz (kuru da kullanılabilir)
* 3 yemek kaşığı yoğurt (tercihen koyu kıvamlı)
Hazırlanış
1. Makarnayı, tuzlu kaynar suda paket üzerinde belirtilen süre kadar haşlayın. Süzün ve soğuk suyla çalkalayın.2. Ayrı bir tavada zeytinyağını ısıtın ve domates salçasını ekleyip, 1-2 dakika kavurun.
3. Kuru fesleğeni, tuzu ve ince kıyılmış maydanozu salçaya ekleyin. Kısık ateşte 2 dakika kadar daha karıştırarak pişirin.
4. Haşlanmış makarnayı salçalı karışıma ekleyin ve iyice harmanlayın.
5. Son olarak yoğurdu ekleyin ve karıştırın. Yoğurt çok sıcak makarna ile karıştığında kesilebilir; bu yüzden makarnayı biraz soğumasını beklemeniz önemlidir.
6. Dilerseniz üzerine rendelenmiş peynir serpip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!