Hızlıca Hazırlanan Bir Lezzet: Hira Tatlısı

Bu tarif, fırında kısa sürede pişmesi ve şerbetinin kaynamadan hazırlanmasıyla öne çıkıyor. Pratikliğiyle öne çıkan bu tatlı, hem acemi hem de deneyimli aşçılar için ideal bir seçenek. Hafif ve yumuşak dokusuyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Özellikle çay saatlerinin vazgeçilmez lezzeti olmaya aday. Aileniz ve sevdikleriniz için kolayca hazırlayabileceğiniz bu enfes Hira tatlısı tarifini mutlaka denemelisiniz. Malzemeleri kolayca bulunabiliyor ve hazırlık süreci oldukça kısa sürüyor. Bu pratik tarifle, kısa sürede sofralarınızı şenlendirebilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

* 1 adet yumurta
* 1 su bardağı irmik
* 125 gram tereyağı (eritilmiş)
* 1/2 su bardağı yoğurt
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 1 su bardağı un
* 1 çay bardağı ince irmik
* 3 su bardağı şeker
* 3 su bardağı su
* 3-4 damla limon suyu
* 1 su bardağı dövülmüş ceviz

Hazırlanış

Öncelikle, tereyağını eritip soğumaya bırakın. Derin bir kapta yumurtayı, yoğurdu, erimiş tereyağını, irmiği, unu, kabartma tozunu ve vanilyayı iyice çırpın. Ardından, dövülmüş cevizi ekleyip karıştırın. Hazırladığınız karışımı yağlanmış ve unlanmış bir fırın kabına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Pişen tatlıyı fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Şerbet için; 3 su bardağı suyu ve şekeri tencereye alın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 1-2 dakika daha kaynatın. Şerbeti ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuyan şerbeti, soğuyan tatlı üzerine gezdirin. Tatlı tamamen şerbeti çektikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Servis Önerileri

Hira tatlısını, soğuk olarak servis etmeniz tavsiye edilir. Yanında bir bardak çay veya kahve ile mükemmel bir uyum yakalayacaktır. Dilerseniz üzerine hindistan cevizi rendesi veya kıyılmış fındık serpebilirsiniz.