Lokanta Usulü Mercimek Çorbası

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden olan mercimek çorbasına, farklı bir aroma katmak isteyenler için harika bir tarif. Zerdeçalın baharatlı ve hafif toprak kokusu, çorbanın tadını büyülü bir şekilde tamamlıyor. Bu tarifle, evinizde kolayca lokanta kalitesinde bir mercimek çorbası hazırlayabilirsiniz. İçeriğindeki malzemeler genellikle her evde bulunan kolay bulunabilecek malzemelerden oluşuyor. Hem yapımı hem de sunumu oldukça pratiktir. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzete bayılacak. Zerdeçalın sağlığa olan faydaları da göz ardı edilmemeli; bağışıklık sistemini desteklediği biliniyor.

Malzemeler

Çorbanın malzemeleri oldukça basit. İhtiyacınız olanlar; 1,5 su bardağı sarı mercimek, 1 adet büyük boy soğan, 2 diş sarımsak, 6 su bardağı tavuk suyu, 4 yemek kaşığı tereyağı (iki aşamada kullanılacak), 1 yemek kaşığı un, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı zerdeçal ve 1 tatlı kaşığı pul biber.

Hazırlanış

Öncelikle soğan ve sarımsakları ince ince doğrayın. 2 yemek kaşığı tereyağını bir tencerede eritin. Doğranmış soğanları ekleyip, pembeleşene kadar kavurun. Sarımsakları da ekleyip, kısa süre daha kavurun. 1 yemek kaşığı un ilave edip, 1 dakika kadar kavurun. Daha sonra 6 su bardağı tavuk suyunu, 1,5 su bardağı sarı mercimek'i, 1 tatlı kaşığı tuzu ve 1 tatlı kaşığı zerdeçal'ı tencereye ekleyin. Malzemeleri iyice karıştırın ve kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte, mercimekler yumuşayana kadar (yaklaşık 20-25 dakika) pişirin. Pişen çorbayı, blenderdan geçirebilir veya püre haline getirebilirsiniz. Kısık ateşte tekrar ısıtın. Ayrı bir tavada kalan 2 yemek kaşığı tereyağını eritin ve 1 tatlı kaşığı pul biberi ekleyip, hafifçe kavurun. Bu karışımı çorbaya ekleyip, karıştırın. Sıcak olarak servis edin.



Servis Önerisi

Zerdeçallı mercimek çorbasını, taze maydanoz veya dereotu ile süsleyerek servis edebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak, üzerine bir kaşık yoğurt veya limon suyu ekleyebilirsiniz. Ayrıca, yanında kızarmış ekmek de güzel bir tercih olacaktır.