Çörek Otlu Lokma Kurabiyesi Tarifi
Tadına doyamayacağınız, çıtır çıtır lokma kurabiyeler için harika bir tarif! Bu enfes çörek otlu lezzetiyle, çay saatlerinizi şenlendirecek bir atıştırmalık hazırlayacaksınız. Malzemeler oldukça basit, yapımı ise pratik. Hem çocuklar hem de büyükler için ideal bir ikram seçeneği. Hazırlık aşamaları oldukça kolay ve kısa sürede bu lezzetli kurabiyelere kavuşabilirsiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes kurabiyelerin tadına bayılacaklar. İşte enfes kurabiye tarifimizin detayları:
Gerekli Malzemeler
Bu nefis lokmalık çörek otlu kurabiye tarifi için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 100 gram yumuşak tereyağı, 1/2 çay bardağı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı sirke, 1 tatlı kaşığı mahlep, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu, 2 yemek kaşığı çörek otu, 2 su bardağı un ve 1 adet yumurta beyazı.
Kurabiyelerin Hazırlanışı
Öncelikle tereyağını oda sıcaklığında yumuşatın. Yumuşayan tereyağını, zeytinyağı, sirke, mahlep, tuz, şeker ve kabartma tozu ile birlikte bir kapta iyice çırpın. Daha sonra, çörek otunu ve unu azar azar ekleyerek yoğurun. Hamurun kıvamını gözlemleyerek unu ayarlamanız gerekebilir. Son olarak yumurta beyazını ekleyip, tekrar yoğurun. Hamuru en az 15 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru küçük parçalar kopararak yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, kızarana kadar pişirin. Pişen kurabiyeleri fırından çıkarıp soğumaya bırakın ve dilediğiniz gibi servis edin. Afiyet olsun!