Lezzetli Bir Kahvaltı İçin: Tavada Bazlama

Evde kendi ellerinizle hazırlayacağınız, mayalı ve yumuşacık tavada bazlama tarifiyle kahvaltılara farklı bir lezzet katmaya hazır olun! Bu tarif, misafirlerinizi bile etkileyecek kadar enfes ve yapımı oldukça kolay. Sıcacık, çıtır çıtır bir bazlama keyfi için hemen denemeye başlayın. Malzemeler oldukça basit ve mutlaka evinizde bulunan malzemelerden oluşuyor. Hazırlanışı ise oldukça pratik. Ailenizle birlikte keyifli bir kahvaltı sofrası kurmak için ideal bir tarif. Bolca tereyağıyla ve istediğiniz peynirlerle servis ederek tadını ikiye katlayabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

* 6 su bardağı un
* 1 paket instant maya
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 su bardağı ılık su

Hazırlanış

1. Öncelikle geniş bir kapta unu, mayayı ve tuzu karıştırın. Yoğurdu, sıvı yağı ve ılık suyu ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Hamurun kıvamına göre un miktarını azaltıp çoğaltabilirsiniz. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde etmek önemlidir. Hamuru en az 10 dakika güzelce yoğurmalısınız.
2. Yoğurduğunuz hamuru üzerini nemli bir bezle örterek yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın. Mayalanma süresi sıcaklığa bağlı olarak değişebilir. Hamurun iki katına çıktığını görene kadar bekleyin.
3. Mayalanan hamuru hafifçe unlanmış bir tezgahta 8 eşit parçaya bölün. Her parçayı yuvarlak şekilde açın. (yaklaşık 1 cm kalınlığında)
4. Tavayı orta ateşte ısıtın. Açtığınız hamurları kızgın tavaya koyun ve her iki tarafını da altın rengi kızarana kadar pişirin. Pişen bazlamaları bir tepsiye alın.
5. Sıcak servis yapın. İsteğe bağlı olarak tereyağı, peynir veya bal ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Servis Önerileri

Tavada bazlamaları sıcak olarak, tereyağı, çeşitli peynirler, bal, reçel veya kaymak ile servis edebilirsiniz. Kahvaltılarınızda veya akşam çaylarınızda harika bir seçenek olacaktır.