Lezzetli Bir Kıymalı Patlıcan Yemeği

Suyunu ekmeğe banıp yemeye doyamayacağınız enfes bir kıymalı patlıcan tarifiyle karşınızdayız. Bu tarif, hem pratik hem de son derece lezzetli. Aileniz ve misafirleriniz bu yemeğe bayılacak! Pilavla birlikte servis ettiğinizde tadına doyum olmaz. Malzemeler oldukça basit ve çoğu mutfağınızda zaten mevcuttur. Hazırlaması ise oldukça kolay, kısa sürede sofranızda harika bir yemek olacak. İşte, sizlere özel, sulu kıvamlı, ağız sulandıran patlıcan yemeğimiz. Deneyin ve mutfağınıza yeni bir lezzet katın!

Gerekli Malzemeler

* 2 adet orta boy patlıcan* 250 gram kıyma
* 1 adet orta boy soğan
* 3 diş sarımsak
* 3 adet domates
* 3 adet yeşil sivri biber
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 2 su bardağı su
* 1/3 çay bardağı zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı şeker
* 2 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı pul biber
* 1/2 çay kaşığı karabiber
* 1/6 adet limonun rendesi
* 1 avuç maydanoz

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle patlıcanları yıkayıp, küp küp doğrayın. Ardından, bir tencerede zeytinyağını ısıtıp, kıymayı ekleyin. Kıyma hafifçe kızarana kadar kavurun. Soğanı ve sarımsakları incecik doğrayıp kıymaya ekleyin, birlikte kavurmaya devam edin. Domatesleri ve yeşil biberleri de küp küp doğrayıp, kıymalı harca ilave edin. Domates salçasını, tuzu, pul biberi, karabiberi ve şekeri ekleyin. Malzemeleri iyice karıştırın. Doğranmış patlıcanları tencereye ekleyin ve 2 su bardağı su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp, patlıcanlar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Pişirmeden önce limon rendesini ve maydanozu ekleyin. Afiyet olsun!