Tarif Hakkında

Bu enfes güveçte köfte tarifi, lezzetli sosuyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Yumuşacık kıymanın, baharatlı ve aromatik sosun mükemmel uyumu, her lokmada keyif verici bir deneyim sunuyor. Özellikle soğuk kış günlerinde sıcak bir yemek arayanlar için ideal. Aileniz ve arkadaşlarınız bu tarifin tadına bayılacak. Hazırlaması oldukça kolay olduğu için, mutfakta az vaktiniz olsa bile gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz. Sıcacık bir güveçte, harika bir soslu köfte deneyimi sizi bekliyor! Deneyen herkesin, "Bu yediğim en iyi köftelerden" diyeceği garantili bir tarif.

Malzemeler

Köfte İçin:

500 gram orta yağlı kıyma, 1 adet orta boy soğan (rendelenmiş), 1 adet yumurta, 3 yemek kaşığı galeta unu, 1/2 demet maydanoz (kıyılmış), 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kimyon, 1/2 çay bardağı su, 4 adet sivri biber (ince doğranmış).

Sos İçin:

2 su bardağı domates püresi, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 diş sarımsak (ezilmiş), 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber.

Sunum İçin:

50 gram tereyağı, 1 tutam maydanoz (kıyılmış).

Hazırlanışı

Öncelikle, köfte harcını hazırlamak için kıymayı, rendelenmiş soğanı, yumurtayı, galeta ununu, kıyılmış maydanozu, tuzu, karabiberi ve kimyonu derin bir kapta iyice yoğurun. Ardından, 1/2 çay bardağı suyu ekleyerek karışımı iyice birleştirin. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın. Sivri biberleri ince ince doğrayıp, köftelerin arasına yerleştirin. Hazırladığınız sos için, zeytinyağını bir tencerede ısıtın. Ezilmiş sarımsakları ekleyip, hafifçe kavurun. Domates püresini, tuzu ve karabiberi ekleyip, 10 dakika kısık ateşte pişirin. Hazırlanan köfteleri, sosun içine ekleyin ve kısık ateşte 20 dakika pişirin. Pişen köfteleri, tereyağı ile hafifçe yağlanmış bir güvece alın. Üzerlerine kalan sosu dökün ve 10 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis edin. Üzerini kıyılmış maydanoz ile süsleyebilirsiniz.