Muhteşem Bir Kahveli Bisküvi Pastası
Dilim dilim yenecek enfes bir pasta tarifiyle karşınızdayız! Bu kolay kahveli bisküvi pastası tarifiyle misafirlerinizi büyüleyeceksiniz. Hazırlaması oldukça pratik olan bu lezzetli pasta, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Kakaolu bisküvilerin eşsiz lezzeti, kremanın hafifliği ve yoğun kahve aromasıyla mükemmel bir uyum yakalayacak. Aileniz ve sevdikleriniz için hazırlayabileceğiniz bu tarifle, onlara unutulmaz bir tatlı deneyimi yaşatabilirsiniz. Pastanın püf noktaları ise; bisküvileri çok fazla ıslatmamak ve kremanın iyice soğumasını beklemektir. Bu sayede, mükemmel kıvamda ve lezzette bir pasta elde edeceksiniz. Deneyip, yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın!
Malzemeler: Pastanın Lezzet Sırrı
Bisküvi Katmanı için:
2 paket kakaolu petibör bisküvi
Islatma Şurubu için:
1/2 su bardağı süt, 1/2 su bardağı su, 1 yemek kaşığı granül kahve, 1 yemek kaşığı toz şeker
Krema için:
5 su bardağı süt, 1 su bardağı şeker, 1/2 su bardağı kakao, 1 yemek kaşığı granül kahve, 1 yemek kaşığı un, 4 yemek kaşığı nişasta, 1 paket vanilya, 1 yemek kaşığı tereyağı
Süsleme için:
1 paket süt kreması, 100 gram çikolata
Hazırlanışı: Adım Adım Lezzet Yolculuğu
Öncelikle islatma şurubunu hazırlayın. Sütü, suyu, kahveyi ve şekeri bir tencerede karıştırıp kaynatın. Kaynadıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Kakaolu petibör bisküvileri, hazırladığınız şurupla hafifçe ıslatın. Ardından krema için süt, şeker, kakao, kahve, un, nişasta, vanilya ve tereyağını bir tencerede koyun. Kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Pişen kremayı soğumaya bırakın. Soğuyan kremaya, çırpılmış süt kremasını ve eritilmiş çikolatayı ekleyin ve iyice karıştırın. Islatılmış bisküvileri bir kaba dizin, üzerine kremayı yayın. Üzerini kalan bisküvilerle süsleyerek buzdolabında en az 2 saat bekletin. Son olarak, dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun!