Lezzetli Bir Gözleme İçin Malzemeler

Ev yapımı gözleme keyfi için ihtiyacınız olan malzemeler oldukça basit. Öncelikle hamur için 6 su bardağı un, 2 tatlı kaşığı tuz, 2-2,5 su bardağı su ve 1 paket instant maya hazırlayın. Unu büyük bir kapta karıştırın, tuzu ve mayayı ekleyin. Ardından yavaş yavaş suyu ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamur daha kabarık ve lezzetli bir gözleme elde etmenizi sağlar. Bu süre zarfında iç harcını hazırlayabilirsiniz. İç harç için ise 1 kase peynir ve 1 demet maydanozu ince ince kıyın. Peyniri ve maydanozu iyice karıştırın. Tüm malzemeler hazır olduğunda artık gözleme yapmaya başlayabilirsiniz.

Otlu Peynirli Gözleme Hamurunun Hazırlanması

Mayalanan hamuru 8 eşit parçaya bölün. Her parçayı merdane yardımıyla ince bir şekilde açın. Açtığınız hamurun bir tarafına hazırladığınız peynirli harçtan koyun. Harcı eşit şekilde yayın. Hamurun diğer yarısını kapatarak kenarlarını iyice bastırın. Kenarlarını çatalla bastırarak kapatmanız, pişirme sırasında açılmasını önler. Hazırladığınız gözlemeleri kızgın tavada her iki tarafını da kızarana kadar pişirin. Pişen gözlemeleri servis tabağına alın. Sıcak sıcak servis etmeniz daha lezzetli olmasını sağlar. Dilerseniz yanında ayran veya çay ile servis edebilirsiniz.

Servis ve Sunum Önerileri

Sıcacık otlu peynirli gözlemeleriniz hazır! İsteğe bağlı olarak üzerine yoğurt veya tereyağı ekleyebilirsiniz. Aileniz ve sevdikleriniz için mükemmel bir atıştırmalık veya ana yemek seçeneği sunan bu tarif ile keyifli anlar yaşayabilirsiniz. Özellikle pikniklerde ve dış mekan etkinliklerinde pratik ve lezzetli bir seçenektir. Hazırlanan gözlemelerinizi sıcak olarak tüketmeniz tavsiye edilir. Afiyet olsun!

Ek Bilgiler

Tarifimizde kullanılan malzeme miktarları kişi sayısına göre ayarlanabilir. Daha fazla gözleme yapmak isterseniz malzeme miktarlarını artırabilirsiniz. Ayrıca, iç harç olarak farklı otlar da kullanabilirsiniz. Rezene, dereotu gibi otlar da lezzetli bir seçenek olabilir.