Muhteşem Tiramisu Cheesecake Lezzeti

Bu enfes tiramisu cheesecake tarifi, tatlı severleri kendine hayran bırakacak. Kremsi dokusu, yoğun tiramisu aroması ve şık sunumuyla, özel günlerin vazgeçilmez tatlısı olacak. Hazırlaması sandığınızdan çok daha kolay. Yumuşak kek tabanı ve hafif bitter çikolatalı kremasıyla mükemmel bir uyum yakalayan bu tarif, sizleri de büyüleyecek. İşte size adım adım, evinizde kolayca yapabileceğiniz nefis bir cheesecake deneyimi. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzete bayılacak!

Malzemeler: Kek Tabanı

* 2 paket yulaflı bisküvi
* 100 gram tereyağı (eritilmiş)
* 1,5 tatlı kaşığı granül kahve
* 2-3 yemek kaşığı sıcak su

Malzemeler: Cheesecake Kreması

* 600 gram labne peyniri
* 1 su bardağı (bir parmak eksik) şeker
* 3 yemek kaşığı mısır nişastası
* 1 paket (200 ml) krema (çırpılmış)
* 3 adet yumurta (sarısı ve beyazı ayrı ayrı)
* 1 paket vanilya
* 1 yemek kaşığı granül kahve
* 2 yemek kaşığı sıcak su

Malzemeler: Üst Süsleme

* 1 paket (200 ml) krema (çırpılmış)
* 2-3 yemek kaşığı kakao
* 1 paket bitter çikolata (rendelenmiş)

Hazırlanış

1. Kek Tabanı: Öncelikle yulaflı bisküvileri rondodan geçirin veya bir poşetin içinde ezin. Eritilmiş tereyağı, kahve ve sıcak suyu ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız karışımı, yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına yayın ve buzdolabında 15 dakika bekletin.
2. Cheesecake Kreması: Labne peynirini, şekeri ve mısır nişastasını bir kapta iyice çırpın. Yumurta sarılarını tek tek ekleyip karıştırmaya devam edin. Çırpılmış kremayı ve vanilyayı da ekleyip hafifçe karıştırın. Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını sert bir kıvam alana kadar çırpın ve hazırladığınız karışıma yavaşça katın. Kahve ve sıcak suyu da ekleyip, tüm malzemelerin iyice karışmasını sağlayın.
3. Bu karışımı kek tabanının üzerine dökün ve önceden 160 dereceye ısıtılmış fırında su dolu bir tepsi içinde (benmari usulü) yaklaşık 50-60 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra tamamen soğuması için bekletin. Daha sonra buzdolabında en az 4 saat veya tercihen bir gece dinlendirin.
4. Üst Süsleme: Soğuyan cheesecake'in üzerine çırpılmış kremayı yayın. Kakao ve rendelenmiş bitter çikolatayla süsleyip tekrar buzdolabında biraz daha soğumaya bırakın. Servis etmeden önce en az 30 dakika buzdolabında dinlenmesi tavsiye edilir. Afiyet olsun!