Tarif Hakkında
Bu kinoa salatası tarifi, hem düşük kalorili hem de son derece lezzetli ve sağlıklı bir seçenek sunuyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifle, sofralarınıza renk ve sağlık katacaksınız. Bolca sebze ve sağlıklı yağ içeren bu salata, öğle veya akşam yemekleri için ideal bir tercih. Protein açısından zengin kinoa, tok tutma özelliğiyle de öne çıkıyor. Hafif ve ferahlatıcı lezzetiyle, yaz aylarının vazgeçilmez tariflerinden biri olmaya aday. Ayrıca, yanına istediğiniz protein kaynağını ekleyerek, daha doyurucu bir yemek elde edebilirsiniz. Bu tarifi, sevdiklerinizle paylaşarak onların da sağlıklı beslenmesine katkıda bulunabilirsiniz.Malzemeler
- 2 bardak kinoa
- 1/2 su bardağı mor lahana (ince kıyılmış)
- 1/2 demet roka (yıkanmış ve kuru)
- 1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
- 4 adet ceviz (ince kıyılmış)
- 5 adet kurutulmuş domates (yağsız)
- 1/2 su bardağı nar tanesi
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 1 adet limon (suyu)
Hazırlanış
1. Öncelikle kinoayı yıkayın ve bol suda 15-20 dakika kaynatın. Suyunu süzün ve soğumaya bırakın.2. Soğuyan kinoayı geniş bir kapta, ince kıyılmış mor lahana, roka, maydanoz, ceviz, kurutulmuş domates ve nar taneleriyle karıştırın.
3. Ayrı bir kapta, limon suyu ve zeytinyağını çırpın. Bu sosu kinoa ve sebze karışımına ekleyip iyice karıştırın.
4. Salatanızı dilediğiniz gibi süsleyip, hemen servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!