Tarif Hakkında
Levrek balığını sevenler için enfes bir tarif! Tatlı su levreklerini kullanarak, az malzemeyle ve kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu nefis yemeği mutlaka denemelisiniz. Puf gibi çıtır çıtır kızarmış levrek balığının tadına doyamayacaksınız. Aileniz ve arkadaşlarınız için mükemmel bir akşam yemeği seçeneği. Özellikle çocukların da çok seveceği, pratik ve lezzetli bir tarif. Hazırlık aşaması oldukça kolay ve hızlıdır. Siz de bu enfes lezzeti deneyin ve sofranızı şenlendirin.
Malzemeler
Bu tarif için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 15 adet temizlenmiş levrek balığı, 200 gram un, 1/2 çay kaşığı pul biber, 1/2 çay kaşığı karabiber ve 1 tatlı kaşığı tuz. Ayrıca, levrekleri kızartmak için 1 su bardağı sıvı yağ kullanacağız. Malzemelerinizi önceden hazırlayarak, pişirme sürecini daha hızlı ve pratik hale getirebilirsiniz. Taze malzemeler kullanmanız, yemeğinizin lezzetini artıracaktır. Unu, baharatları ve tuzu bir kapta karıştırarak, levrekleri bu karışıma bulayabilirsiniz.
Hazırlanışı
Öncelikle levrek balıklarını temizleyip yıkayın. Ardından unu, pul biberi, karabiberi ve tuzu bir kapta iyice karıştırın. Her bir levrek balığını bu karışıma iyice bulayın. Bol sıvı yağda, orta ateşte levrekleri her iki tarafını da güzelce kızarana kadar kızartın. Kızaran levrekleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzün. Sıcak olarak servis edebilirsiniz. Yanında limon dilimi ve salata ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Servis Önerileri
Bu enfes tavada levrek balığını limon dilimleri, taze yeşillikler ve patates kızartması ile birlikte servis edebilirsiniz. Bir de yanında güzel bir salata veya mevsim sebzeleriyle harika bir kombinasyon oluşturabilirsiniz. Dilerseniz, yanında farklı soslar da deneyebilirsiniz. Tarifimize göre hazırlanan tavada levrek balığı, her damak zevkinden insana hitap edecektir.