Muhteşem Bir Yayla Çorbası Deneyimi
Bu tarifle yayla çorbasını bambaşka bir lezzette deneyimleyeceksiniz. Ayrı bir tencerede hazırlanan özel salça, un ve tereyağı sosu, çorbaya eşsiz bir aroma ve kıvam katıyor. Klasik yayla çorbası tariflerinden farklı olarak, bu tarifte kullanılan malzemelerin oranları ve pişirme tekniği, çorbanın daha zengin ve kremamsı bir dokuya sahip olmasını sağlıyor. Hafif baharatlı ve son derece lezzetli olan bu çorba, hem soğuk havalarda sizi ısıtacak hem de sıcak günlerde ferahlatacak. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes çorbayı çok sevecek. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Özellikle çorba severler için vazgeçilmez bir tarif olacaktır. Birkaç basit malzemeyle mükemmel bir lezzet şöleni yaratabilirsiniz.Malzemeler
* 4 su bardağı tavuk suyu* 4 su bardağı su
* 1/2 su bardağı pirinç
* 3 yemek kaşığı tereyağı
* 1,5 yemek kaşığı biber salçası
* 3 yemek kaşığı un
* 2 su bardağı yoğurt
* 1 adet yumurta sarısı
* 2 çay kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı kuru nane
Hazırlanışı
1. Öncelikle, ayrı bir tencerede tereyağını eritin. Biber salçasını ekleyip kısık ateşte 2-3 dakika kavurun. Unu azar azar ekleyerek sürekli karıştırarak kavurmaya devam edin. Kıvamı koyulaşana kadar karıştırmaya devam edin. Daha sonra, yavaş yavaş tavuk suyunu ekleyerek çırpıcı ile sürekli karıştırarak sosu iyice pürüzsüz hale getirin. Sos kıvamını aldıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.2. Diğer bir tencereye tavuk suyu ve suyu ekleyin. Kaynamaya başlayınca pirinci ilave edin. Pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
3. Ayrı bir kapta yoğurdu ve yumurta sarısını çırpın. Kaynayan çorbaya yavaşça ekleyip sürekli karıştırın. Çorba kaynamamalı.
4. Hazırlanan salça sosunu çorbaya ekleyip iyice karıştırın. Tuz ve kuru naneyi ekleyip karıştırın.
5. Servis etmeden önce biraz dinlendirin ve sıcak olarak servis edin.