Yumuşak ve Lezzetli Bir Kek

Bu tarif, çikolata ve kakaolu kek severler için ideal. Yumuşacık dokusuyla damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakıyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu kek, hem hafta içi akşamları hem de özel günler için mükemmel bir tercih. Aileniz ve arkadaşlarınız bu nefis keki çok sevecek. Sık sık yapacağınız tarifleriniz arasına gireceğinden emin olabilirsiniz. Siz de enfes bir kakaolu kek deneyimi yaşamak istiyorsanız, malzemeleri hazırlayıp hemen başlayabilirsiniz. Tarifin püf noktalarına dikkat ederek, mükemmel bir sonuç elde edebilirsiniz. Bol çikolatalı ve enfes bir lezzet sizi bekliyor.

Malzemeler: Kakaolu Kek için

* 4 adet yumurta
* 1 su bardağı sıvı yağ
* 1,5 su bardağı şeker
* 1 su bardağı yoğurt
* 2,5 yemek kaşığı kakao
* 1 paket vanilin
* 1 paket kabartma tozu
* 2 su bardağı un

Malzemeler: Çikolata Sosu için

* 2 su bardağı süt
* 2 yemek kaşığı kakao
* 1 kahve fincanı şeker
* 1 kahve fincanı sıvı yağ
* 100 gram bitter çikolata

Hazırlanışı: Çikolata Soslu Kakaolu Kek

Öncelikle, kakaolu kek hamurunu hazırlayalım. Yumurtaları, sıvı yağı, şekeri, yoğurdu, kakaoyu, vanilyayı ve kabartma tozunu derin bir kapta çırpın. Ardından unu azar azar ekleyerek, pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Kek pişerken, çikolata sosunu hazırlayabilirsiniz. Sütü, kakaoyu, şekeri ve sıvı yağı bir tencerede kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra, kıyılmış bitter çikolatayı ekleyerek eriyene kadar karıştırın. Pişen kekin üzerine sıcak çikolata sosunu dökün ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!